News

2014.

Radiomuseet viser i år en særudstilling med den danske radioproducent Telavox.

2013.

Radiomuseet fik i denne sommer foræret en Magnavox højtaler af Peter L. Jensens barnebarn i USA, David Schindler, der sammen med sin kone besøgte museet  den 1. juni i år. 

Radiomuseet viser i år en særudstilling med de tidligste fjernsyn på det danske marked - alle i funktionsdygtig stand.

_____________________________________________________________________________

2010.

Radiomuseet byder på flere nyheder i 2010. Een af dem er denne Odeon pladespiller, der har tilhørt opfinderen Jacob Ellehammer. 

_________________________________________________________________

2009.

Årets særudstilling er Ruhe - Danmarks første fjernsynsproducent.

_______________________________________________________________

2008.

Årets særudstilling er krystal apparater: 1920´ernes folkeradio.

Den 27. marts 2008 kunne Radiomuseet  fejre 25 års jubilæum.

________________________________________________________________

2007.

Årets tema på radiomuseet er højtalere. I udstillingsmontren er opstillet en hel række højtalere, som man med en drejeknap kan veksle imellem og derved følge udviklingen - og lyden - helt op til en moderne trykkammerhøjtaler. 

En anden nyhed i 2007 er et Carlo With projektionsfjernsyn fra 1969, som museet har gjort driftsklar og funktionsdygtigt.

______________________________________________

Året tema i 2006: Neutrofon.

Dansk radiofabrik fra 1926 til 1965. Museet har bevaret en stor del af modellerne fra denne hæderkronede fabrik og de fleste indgår i dette års temaudstilling.

Neutrofon Sølvsegl.

_______________________________________________

Årets tema i 2005: B&O 80 år.

Den 17. november 1925 stiftedes det i dag verdenskendte firma B&O af to unge entusiastiske personer for hvem ordet og begrebet Radio stod for deres fremtid. Peter Bang og Svend Olufsen var deres navne og nu 80 år efter står deres initialer, som dengang, for soliditet og godt håndværk. Vel har elektronikken ændret karakter siden dengang de to unge indrettede deres første lille fabrik i en sidefløj til herregården Quistrup ved Struer. Men igennem årene har målet været det samme: Førsteklasses teknik og mangeårig brugsværdi. Desuden siden slutningen af tresserne har det flade design været et kendemærke for B&O over hele verden.

  

Radiomuseet ønsker den evigunge 80-årige tillykke med en særudstilling med eksempler på udviklingen fra 1925 til den nyeste tid. Det er lykkedes os at finde virkelige sjældenheder til denne udstilling. 

____________________________________________________________

Årets tema 2004:

Kom og oplev historiens vingesus fra "Krønikens" tid.

Årets tema i radiomuseet tager udgangspunkt i den meget populære TV-serie "Krøniken" og viser et bredt udvalg af TV- og radioapparater fra 1949 til 1969. I dette tidsrum ses tydeligt udviklingen af designet fra de store høje apparater, der var almindelige i trediverne og fyrrerne, hen imod det flade design, som især B&O var eksponent for. Af de udstillede TV-apparater vides ét med sikkerhed at have deltaget i udstillingen i Forum 1950.

Af andre nyheder er der også en Valdemar Poulsen Telegrafon fra 1900. Det udstillede eksemplar deltog i verdensudstillingen i Paris i år 1900, og er således et nationalt klenodie. Det var nemlig første gang en undrende verden oplevede magnetisk registrering. Den er udstillet sammen med en såkaldt pladetelegrafon fra ca. 1905. Begge apparater er restaureret til funktionsdygtig stand. Nyt er også Gnist Telegrafen, hvor vores gæster selv kan afprøve den første metode til trådløs telegrafi.