Motorcykler

Sæsonafslutning søndag den 18.oktober 2015, kl. 10-17.

Flere hundrede motorcyklister dukkede op til sæsonlukningen af Motorcykel- og Radiomuseet. Det var rigtig flot i forhold til det dårlige vejr. Der blev endda samlet ind blandt de fremødte til stødte for museet, som er meningen skal gå til en rampe, så vi kan forbedre adgangsforholdene til museet. Indenfor vakte de to nye Honda-motorcykler stor interesse. 

Foto: Klaus Lohmann, Sydsjællands Tidende.

Museet har åbent hele efterårsferien fra lørdag den 10. oktober til søndag den 18. oktober. Alle dage fra kl. 10.00 - 17.00.

Søndag den 18.oktober lukker Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum dørene for sin 39. sæson. Afslutningen markeres med det traditionelle motortræf med deltagelse af veteranmotorcykler, motorcykler og veteranbiler. Hvis man har lyst, er der fælleskørsel fra Cementen (P-pladsen v. Engboulevarden) i Nykøbing F. med afgang kl. 10.00. Der køres den direkte rute fra Cementen til museet og de ældste motorcykler kører forrest. Da vi ikke har Politi-hjæmmeværnet til at hjælpe os, er det vigtigt at tage hensyn til den øvrige trafik og så selvfølgelig overholde færdselsloven.

Alle er velkomne på dagen, hvor entréen, som traditionen byder, er gratis.
Yderligere information: Vagn Wiberg, tlf. 26 37 01 02.
 

Løvfaldsløb 2015.

Lørdag den 12. sepember havde museet besøg 80 glade veteranmotorcyklister, der deltog i DVMs Løvfaldsløb 2015.

Museumsløb lørdag den 13. juni 2015.

Museumsløbet 2015 forløb i flot solskinsvejr. Her er nogle af deltagerne ved at gøre sig klar til starten.

Italiener udstilling åbner den 9. maj.

Lørdag den 9. maj åbner Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum en særudstilling med italienske motorcykler fra 1950erne og 1960erne.  Motorcyklerne har aldrig været udstillet før og viser maskiner fra de italienske motorcykelmærker Gilera, Moto Guzzi, M.V.Agusta og Harley-Davidson. Gilera og M.V.Agusta har stolte racertraditioner og har vundet utallige Gran Prix-løb  igennem tiderne. De har også produceret elegante, racerinspirerede hverdags-maskiner, og det er dem, udstillingen viser frem.

De italienske Harley-Davidson motorcykler blev produceret i Italien fra 1961 og helt frem til 1978. Én af modellerne i udstillingen, Harley-Davidson Sprint 250, var i flere år den mest solgte Harley-Davidson på verdensplan. Den var så godt konstrueret, at den deltog med succes i mange racerløb, og i 1965 slog den hastighedsrekorden i 250 cc-klassen med 284,85 km/t.

MUSEUMSLØB:

Lørdag den 13. juni 2015 afholder museet sit årlige Museumsløb.

Løbet starter klokken 11.00 fra Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum, Nykøbingvej 52, 4850 Stubbekøbing og er på ca. 50 naturskønne kilometer på Lolland-Falster. Undervejs er der indlagt en frokostpause, hvor man kan spise sin medbragte mad eller købe lidt, hvis man har mere lyst til det.

Deltagergebyr er kr. 50,00 pr. MC, som betales kontant på løbsdagen (Fra klokken 10.00 på museet). Man kan kun deltage på motorcykler fra før 1960.

Tilmelding senest den 7. juni 2015 til Vagn Wiberg på tlf. 26 37 01 02 eller vwi@guldborgsund.dk.

______________________________________________________________________________

Åbningsdag skærtorsdag den 2. april 2015.

Der var sort af mennesker ved åbningen den 2. april. Der var en bidende blæst, men flot solskinsvejr. Byrådsmedlem Kathrine Brønnes holdt åbningstalen for de mange glade mennesker.

Nogle af nyhederne, gæsterne kunne se på åbningsdagen. var disse flotte veteranmotorcykler af mærkerne Raleigh og Standard. Se mere under Nyerhvervelser!

Den udtrukne vinder fra Spørgeskemaundersøgelsen, der blev foretaget på åbningsdagen af Venneforeningen og Stubbekøbing, Motorcyklernes Hjemby og som har til formål at gøre åbnings- og lukningsdagene endnu bedre, blev Bettine Jørgensen, Gyvelvej 1, fra Nykøbing F. Der er en god flaske rødvin på vej til hende.

På havnen kårede Stubbekøbing, Motorcyklernes Hjemby, Årets Motorcykler 2015. MC før 1977 blev Børge Rasmussen med Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseums Sunbeam Longstroke 500 cc årg. 1926. MC efter 1977 blev Gert B. Nielsen fra Holeby med sin Suzuki VZR 1800 årg. 2007.

__________________________________________________________________________________________

Skærtorsdag den 2. april 2015 åbner Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum dørene til sin 39. sæson. Åbningen fejres med det traditionelle motortræf med deltagelse af veteranmotorcykler, motorcykler og veteranbiler. Der er fælleskørsel fra ”Cementen” (parkeringspladsen v. Engboulevarden i Nykøbing Falster) kl.10.00 og ruten er i år forlænget og ændret i forhold til tidligere år. Ruten går fra Cemeten i Nykøbing-Vestenborgs Allé-Skovalléen-Omfartsvejen-Grønsundsvej-Karleby-Tværmosevej-Bregninge-Pomlevej-Hesnæs-Skippergårdsvej-Næsgård-Orevej-Museet. Man behøver dog ikke deltage i fælleskørslen, men kan også selv køre til Stubbekøbing, hvor næstformand i udvalget for Kultur, Turisme og Bosætning i Guldborgsund Kommune, Kathrine Brønnes, klokken 11.00 holder årets åbningstale.

Om eftermiddagen afholdes arrangementet Årets Motorcykler på havnen i Stubbekøbing, hvor man kan stemme på året flotteste motorcykler. Indskrivning af de deltagende motorcykler finder sted kl. 12.00-13.00. Herefter vil der være publikumsafstemning indtil kl. 13.30, og kl. 14.00 er der prisoverrækkelse til de vindende MC’er. 
Det er foreningen Stubbekøbing Motorcyklernes Hjemby som står for arrangementet på havnen i Stubbekøbing, som i øvrigt også støttes af bl.a. Kulturelt Samråd, Guldborgsund.
Alle er velkomne på åbningsdagen, hvor entreen, traditionen tro, er gratis. Museet har åbent alle påskedagene fra den 2. april til den 6 .april, alle dage fra kl. 10 til 17.

_______________________________________________________________________________________

Foredrag med Palle Høst Andersen:

"Fra BFC røvskubber til Danmarksmester i motocross"

Palle Høst Andersen blev Danmarksmester i Motocros i 1959 og 1961.

Tid: Torsdag den 13. november 2014, Kl. 19.00.

Sted: Tyreholmen 2, 4850 Stubbekøbing.

Pris: 50 kr incl. kaffe og kage.

Tilmelding til Jan Lund-Jørgensen på mail ind-jan@live.dk eller telefon 30320274.

Palle Høst Andersen vandt DM i motocross i 1959 og 1961.

60 år med motorcykler.

Palle Høst Andersen fortæller om sine over 60 år med motorcykler. I en ung alder blev han ansat på BFC fabrikken i Skuderløse, der kort tid efter PHAs ansættelse, begyndte at producere den kendte Røvskubber knallert, der blev en milepæl dansk knallerthistorie. Derefter fulgte en lang række forskellige knallertmodeller, hvoraf den mest kendte er Stafette. I en alder af 18 år fik PHA banelicens, og det blev begyndelsen på en lang motorsport karriere, der blandt andet kom til at indeholde flere Danmarksmesterskaber indenfor motocross og trial. Efter de aktive år på konkurrenceplan fortsatte PHA som holdleder for Danmarks motocross-team og var i 25 år kontrollant ved mere end 130 VM-løb for den internationale motorcykelorganisation, FIM.

Sæsonafslutning 2014

Så sluttede sæsonen 2014 med en masse glade mennesker og motorcykler! På gensyn i 2015!

   

Søndag den 19 oktober lukker Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum dørene for sin 38. sæson. Lukningen markeres med det traditionelle motortræf med deltagelse af motorcykler, veteranmotorcykler og veteranbiler. For dem, der har lyst, er der fælleskørsel fra Cementen i Nykøbing (P-pladsen v. Nørre Boulevard) kl. 10. Alle er velkomne på afslutningsdagen, hvor entreen, som traditionen byder, er gratis.

Museet har åbent hele efterårsferien fra kl. 10-17.

Museumsløbet 2014.

Museets første Museumsløb, der løb af stabelen den 14.maj 2014, var begunstiget af flot højsommervejr.

Sæsonåbning 2014.

Så blev 2014-sæsonen skudt igang i flot forårssvejr. Et rekordstort antal motorcyklister og veteranbiler kørte i kortege fra Cementen i Nykøbing til museet, hvor mange andre motorcyklister og tilskuere allerede var mødt op, og kl. 11 holdt udvalgsformand Martin Lohse årets åbningstale.

Museet har åbent alle påskedagene fra den 17. april til den 21.april, alle dage fra kl. 10 til 17.

Isle of Man.

Foredrag af den kendte forfatter og foredragsholder Villy Poulsen.

Sted: Tyreholmen 2, 4850 Stubbekøbing, som er magasinbygning, værksted og mødelokale for Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum og museets Venneforening.

Tidspunkt: Fredag den 1. november 2013, kl. 19.00.

Pris: 50 kr. incl. kaffe.

Tilmelding til: Jan Lund-Jørgensen på tlf. 30 32 02 74 eller mail til: ind-jan@live.dk

Foredraget vil handle om Isle of Man, denne forunderlige ø midt i Det Irske Hav. Fra Middelalderen og helt frem til nutiden, en velkendt ferieø for det bedre engelske borgerskab, og siden 1907 et markant centrum for motorcykelsportens TT-løb. Isle of Man har verdens ældste demokrati og styresystem, skabt af danske og norske vikinger i slutningen af 900 tallet. Øen er på størrelse med Samsø, og der er godt 62 km. af øens veje, som bruges til motorsport i næsten en måned hvert år.

Om foråret køres TT-løbene for de nye, de unge og de frygtløse, og sent på sommeren køres Manx Grand Prix, som er for klassikerne, både hvad angår cykler og kørere. Der køres på offentlige veje, spærret for anden trafik, men med kantstene, husmure og træer få centimeter fra, hvor der køres med hastigheder op til 330 km/t. Så godt som hvert år er der kørere der mister livet, men det får ikke de lokale arrangører til, bare at tænke tanken om at nedlægge motorsporten på Man. Øen har selvstyre, egne penge, egne frimærker og en engelsk guvernør som overhoved.

Foredraget bliver ledsaget af lysbilleder af såvel historisk som moderne tilsnit.

Villy Poulsen har skrevet utallige bøger om veteranmotorcykler og veteranbiler.

Velkommen til et spændende foredrag!

Lukning af 2013 sæsonen.

Søndag den 20. oktober lukkede Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum dørene for sin 37. sæson. Lukningen  markeres med det traditionelle motortræf med deltagelse af veteranmotorcykler, motorcykler og veteranbiler. For dem, der har lyst, er der fælleskørsel fra Cementen (P-pladsen ved Nørre Boulevard) i Nykøbing F. kl.10.  Alle er velkomne på afslutningsdagen, hvor entreen, som traditionen byder, er gratis. Trods det regnfulde vejr deltog over 550 motorcykel-enthusiaster! Godt gået.

Skagenløbet 2013

Motorcykelmuseet deltager i år i det traditionsrige Skagenløb, der foregår fra den 9-11 maj med start i Skagen og mål i København. Museet deltager med to motorcykler, en tysk Standard fra 1929 og en engelsk Sunbeam fra 1926, der bliver kørt af henholdsvis Henning Pedersen og Børge Rasmussen fra museets Venneforening. I år fejrer løbet100 års jubilæum, da det første Skagenløb blev afholdt i 1913. Standarden og Sunbeamen har fået den sidste afpudsning og klargøring på Tyreholmen af Venneforeningens dygtige medlemmer, og tre af dem, formand Jan Lund-Jørgensen, Poul Jensen og Freddy V. Andersen deltager også i løbet på deres egne veteranmotorcykler.

Royalt besøg på museet den 5.juni 2012.

 

Foto: Alma Larsen

                

Grundlovsdag den 5.juni 2012 besøgte HKH Prinsgemalen motorcykelmuseet.

_____________________________________________________________

Åbningsdagen den 5.april 2012.

Skærtorsdag den 5. april åbner Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum dørene for sin 36. sæson. Åbningen fejres med det traditionelle motortræf med deltagelse af veteranmotorcykler, motorcykler og veteranbiler. Der er fælleskørsel fra Cementen i Nykøbing kl.10, eller man kan køre selv, så man er ved museet ca. kl.11, hvor formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Guldborgsund Kommune, Flemming Jantzen, holder årets åbningstale. På åbningsdagen og hele påsken viser museet et eksemplar af den eksclusive danske motorcykel, Lauge Jensen. Alle er velkomne på åbningsdagen, hvor entreen, som traditionen byder, er gratis.

Museet har åbent alle påskedagene fra den 5. til den 9. april fra kl. 10 til 17.

________________________________________________________________________________________________________

Lukning af 2011 sæsonen.

Søndag den 23. oktober afslutter Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum sin 35. sæson med det traditionelle motortræf med deltagelse af motorcykler, veteranmotorcykler og veteranbiler. Der er fælleskørsel fra Cementen i Nykøbing Falster kl. 10 eller man kan køre selv og være ved museet ca. kl. 10.45. Alle er velkomne og entreen er - i dagens anledning - gratis.

Museet har åbent hele efterårsferien fra kl. 10-17.

Næstformand i Kultur og Fritidsudvalget, Lars Kappe, holder årets åbningstale for et rekordstort publikum.

_______________________________________________________________________

Fælleskørsel og lancering af Margueriteruten 2. pinsedag(Mandag den 24. maj, 2010)

Mandag den 24. maj, (2. pinsedag), fejres udvielsen af Margueriteruten med et program, der starter med fælleskørsel fra Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum ca. kl. 10.15. Man mødes ved museet klokken 10 og kører derfra til Fulgsang Herregård, hvor der er rundvisning og frokost. Derfra kører man til Hejrede Friluftsgård og turen ender ved Frilandsmuseet i Maribo, hvor der er afslutning med taler, kaffe og kager. 

____________________________________________________

Sæson 2010.

Skærtorsdag den 1. april åbner Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum dørene for sin 34. sæson. Åbningen fejres med det traditionelle motortræf med deltagelse af veteranmotorcykler, motorcykler og veteranbiler. Der er fælleskørsel fra Cementen i Nykøbing kl.10, eller man kan køre selv, så man er ved museet ca. kl.11, hvor Kultur- og fritidsudvalgsformand Poul-Henrik Pedersen holder årets åbningstale. Alle er velkomne på åbningsdagen, hvor entreen, som traditionen byder, er gratis.

Museet har åbent alle påskedagene fra den 1. til den 5. april fra kl. 10 til 17.

Sæson 2009.

Søndag den 18. oktober afslutter Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum sin 33. sæson med det traditionelle motortræf med deltagelse af motorcykler, veteranmotorcykler og veteranbiler. Der er fælleskørsel fra Cementen i Nykøbing Falster kl. 10 eller man kan køre selv og være ved museet ca. kl. 11. Alle er velkomne og entreen er - i dagens anledning - gratis.

Herunder billeder fra åbningsdagen, skærtorsdag den 9. april, hvor godt 400 motorcykler og over 700 gæster besøgte museet.

_________________________________________________________________

Sæson 2008

Museet afslutter sæsonen med det traditionelle motortræf søndag den 19. oktober med deltagelse af motorcykler, veteranmotorcykler og veteranbiler. Der er fælleskørsel fra Cementen i Nykøbing Falster kl. 10.00 eller man kan starte hjemmefra og være ved museet ca. kl. 11.00. Alle er velkomne på denne dag, hvor entreen - som traditionen byder - er gratis.

______________________

Sæson 2007

Museet åbner sin 31. sæson skærtorsdag den 5. april 2007 med det traditionelle motortræf. Hjertelig velkommen på åbningsdagen, hvor entreen i dagens anledning er gratis. Og hvilken dag det blev! Flot og mildt vejr og over 500 besøgende gæster i løbet af åbningsdagen.

_________________________________________________   
Sæson 2006

Den 13. april 2006 slog Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum dørene op for sin 30. sæson. Som traditionen byder åbnes der med et motortræf med deltagelse af motorcykler og biler, både veteraner og nye. På trods af meget regnfuldt vejr blev åbningen i 2006 en stor succes med over 350 deltagere i løbet af dagen.

_________________________________________________

Sæson 2005

Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum åbnede sæsonen med det traditionelle motortræf skærtorsdag den 24. marts 2005.

Tyvstart på 2005-sæsonen i Rødovre Centrum.

Men inden da  tyvstarter museet med en udstilling af 20 veteranmotorcykler i Rødovre Centrum, 2610 Rødovre. Udstillingen foregår i uge 8 i børnenes vinterferie, fra mandag den 21. februar til lørdag den 26. februar 2005.  Motorcyklerne vil være placeret i Kolonaden i stueetagen, hvor repræsentanter  fra Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum og  Venneforeningen vil være tilstede for at informere og vejlede publikum.

 __________________________________________________

Sæson 2004

Åbningsdagen i 2004 blev traditionen tro markeret med et motortræf med deltagelse af Lolland-Falsters Veteran Klub, Møn Motorklub, MC Touring Club Danmark samt repræsentanter for Venneforeningen. En dag med god stemning, godt humør og over 300 gæster.

2003 er året hvor Harley-Davidson har 100-års jubilæum.         

Billede fra  åbningsdagen skærtorsdag den 8 april 2004.

Som ny i velkomstarenaen har museet ansat bibliotekar Vagn Wiberg Sørensen, der har kørt motorcykel i over 25 år. Her ses han sammen med borgmester Ole Bronné Sørensen.